Sıkça Sorulan Sorular

Hollanda Vizesi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Yeni cipli pasaport

  • Başvuru esnasında yeni cipli pasaport ile başvuranların varsa eski pasaportları’nı da ibraz etmeleri gerekmektedir.

Vize başvuru formu için gereken fotoğraf hangi formatta olmalıdır?

  • Aslına uygun
  • Yeni (son 6 ay içerisinde) çekilmiş
  • Çerçevesiz basılmış
  • 2 adet arka fon beyaz normal vesikalık veya çerçeve 35-40 mm – iç ölçüsü vesikalık ( lütfen bu ölçütlere uydurmak icin fotoğraflarınızı kesmeyiniz )
  • Düşük parlaklıkta (mat ), düz beyaz fotoğraf kağıdına basılmıs; (arka planda herhangi bir soğuk damga ,mühür ya da yazı bulunmamalıdır )
  • Hasarsız olmalıdır (örneğin atacın oluşturduğu kırışıklık, çizik olmamalıdır.)
  • Yüzünüz, fotoğrafın % 70 -80 ‘nini kaplamayacak biçimde açık renk (beyaz, açık mavi veya açık gri ) arka plana çekilmiş olmalıdır.
  • Yüksek çözünürlükte (en az 400 dpi çözünürlük)
  • Doğru odaklanmış ve berrak
  • Yüz ile arka plan arasında belirgin ayrımlı olmalıdır.
  • Renkli fotokopi olmamalıdır
  • Ağızın kapalı olması; gözün açık, saçların gözleri kapatmaması gerekmektedir
  • Başınıza ve omuzlarınıza yakın plan cekilmiş olmamalıdır.
  • Başvuru sahibi kameraya dogru bakmalıdır .
  • Başvuru sahibi gözlük takıyor ise gözlerin, gözlük camından net bir biçimde, ışık yansıması olmadan gözükmesi gerekmektedir. Gözlük camlarının renkli olmaması gerekmektedir. Mümkünse ince bir gözlük çercevesi kullanınız.

 

İstanbul’dan vize başvurusu için prosedür nedir?

  • Başvuru sırasında başvuru türüne göre farklı evraklar talep edilebilmektedir. Gerektiğinde, Büyükelçilik ya da Başkonsolosluk ek evrak/belge sorma hakkına sahiptir.
  • Postayla yapılan müracaatlar kabul edilmez
  • Ödenecek vize ücretleri peşin ve Türk Lirası olarak müracaat sırasında ödenir ve iadesi yapılmaz. Bir vize müracaatı, ödeme yapılmaksızın işleme alınmaz.
  • Vize başvurusunun asıl gidilecek Schengen ülkesinin temsilciliğine yapılması gerekmektedir. Asıl gidilecek ülke Schengen bölgesinde en uzun kalacağınız ülkedir. Eğer en uzun süreyi saptamak mümkün değilse Schengen bölgesinde ilk girilecek ülkenin temsilciliğine vize başvurusunda bulunulabilir.
  • Vize başvuruları, hareket tarihinden (vize başlangıç tarihi) 3 ay öncesinden daha erken ibraz edilemez.
  • Yeşil, kırmızı ve ve gri pasaportu olan Türk vatandaşları vizeden muaftır,
  • Vizeye sahip olmanız, doğrudan bu ülkeye giriş hakkı vermemektedir.
  • Schengen Bölgesine giriş öncesi Hollanda Göçmenlik Bürosu ziyaretinizle ilgili belgeleri (otel rezervasyonu, davetiye, gidiş-dönüş uçuş rezervasyonu, şirket davetiyesi vb.) kontrol etmek isteyebilir.
  • Başvuru sahibi, dosyanın orijinal evrakların fotokopilerini hazırlamak ve muhafaza etmekten sorumludur. Sonradan Başkonsolosluk tarafından evrakların fotokopileri geri verilemez. Schengen Bölgesine giriş öncesi Hollanda Göçmenlik Bürosu ziyaretinizle ilgili belgeleri (otel rezervasyonu, davetiye, gidiş-dönüş uçuş rezervasyonu, şirket davetiyesi vb.) kontrol etmek isteyebilir.


Bir cevap yazın